Svenskt hantverk


Viklands smycketillverkning från första ritning till färdigt smycke är ett genuint svenskt hantverk,
design och tillverkning sker lokalt i egen verkstad.

Design

Under åren har vi designat unika smycken och samlat på oss massor av erfarenhet. Nu har vi hittat vårt designspråk vilket vi presenterar

i vår kollektion där vi har något för alla smaker. Ringarna är noggrant designade för att matcha så att de gifter sig med varandra. Vi designar smyckena i

CAD (computer aided design).

Unik design

Utöver vår kollektion så erbjuder vi er servicen och möjligheten att designa unika smycken. Detta gör vi genom att boka ett möte där vi sätter oss ner och går igenom era önskemål. Det går även bra per tex video, mobil eller mail. När vi lärt känna vilket formspråk ni gillar designar upp ert smycke unikt i vårt CAD program. I programmet kan vi vända och vrida på smycket så att ni ser det ur alla vinklar. När ni godkänt designen så tillverkar vi ert smycke.

Tillverkning

Hög kvalitet borgas via: toppmodern teknik kombinerat med traditionella verktyg samt 100-åriga hantverkstraditioner och djup kunskap om diamanter.Infattningarna av Diamanterna görs med mikroskopisk precision.Produkterna kvalitets-kontrolleras noggrant i varje arbetsmoment under tillverkningen.Detta är vad vi kallar att tillverka ett smycke med kärlek.

Historia

Grundaren Ivan Vikland är en svensk autodidakt smyckesdesigner med 25 års erfarenhet av ädelstenar, smyckestillverkning och design. Ivan Vikland utför värdering åt försäkringsbolag, polismyndighet och är oberoende förordnad besiktningsman för Sveriges Handelskammare. Första smycket designades 1995 i Malmö till en Briljantslipad diamant. Ringen blev en Solitär ring utförd i 18K vitguld. Diamanten hade ovanligt höga kvaliteter och de granskades i timmar med lupp x10. Det var här passionen för kvalitet och design föddes inom smycken.

Drivkraft

Största glädjen och drivkraften får vi av våra kunder. Tex när ni för första gången ser smycket och skiner av glädje.